Intervju med Ida Thorén

Vi intervjuade kvinnan bakom SMIE vars vision och ambition ledde till Sveriges första Studentmästerskap i Entreprenörskap. Här kan du läsa vår intervju med Ida Thorén.

Vem är Ida Thorén?
Jag är driven, spontan, en riktig idéspruta och brinner för att utveckla andras idéer så väl som mina egna! Jag älskar att engagera mig i olika projekt och ser möjligheter i allt jag gör. Jag har bland annat projektlett Agoradagen 2010 i Helsingborg, var med och anordnade Campus 10-års jubileum; reseledde och anordnade en skidresa för studenter på Campus Helsingborg till Bad Gastein 2010; Ordförande i FENA 2010/2011; projektassistent till Näringslivsdagarna 2010 i Helsingborg. Grundade SMIE 2010/2011 och arbetar nu som Tf Regionchef på Ung Företagsamhet Halland.

Vad var tanken med SMIE från första början?
Grunden till SMIE är ett State ment att det ska vara enkelt att starta företag. Och en kreativ dag som ska inspirera till att starta eget. SMIE står helt enkelt för enkelhet, inspiration och kreativitet.

Varför SMIE?
Studentmästerskapen i Entreprenörskap är namnet. SMIE var bara tänkt som arbetsförteckningen för oss i projektgruppen för att slippa uttala det långa namnet jämt och ständigt. Men nya projektgruppen verkar ha anammat SMIE som namn – lite knasigt namn men det fungerar. Man blir ju nyfiken på vad sjutton det står för?!

Var kom idén ifrån?
Idén var rätt spontan faktiskt. Den blev till ett par dagar innan deadline för att söka bidrag till sin Studentorganisation från Helsingborgsstad. Som ordförande i FENA ville jag bidra med något nytt till organisationen och det kliade av rastlöshet i mig efter ett nytt projekt att sätta tänderna i! Idén med Studentmästerskapen i Entreprenörskap grundar sig i att jag ville starta något nytt projekt att projektleda och att jag ville bidra till att fler företag startas på ett okomplicerat och enkelt vis samt att göra något roligt och inspirerande för studenter från hela Svergie.

Hur gick det från idé till att du faktiskt tog tag i det och genomförde SMIE?
Allt gick väldigt fort. Vi fick den finansiering vi ansökte om till projektet( i början av december har jag för mig) Projektet sattes i rullning veckan där på. Det blev en väldigt intensiv och rolig projektperiod där projektgrupp skulle tillsättas och projektplan upprättas –vi hade ju bara ca: 3 månader på oss! Det var en intensiv och ibland kaosartad period.

Ida ThorenFödd: 1987
Bor: Halmstad
Familj: Sambon Oscar och borderterriern Rocky
Studerat: Service Management i Helsingborg
Jobbar:Tf Regionchef, Ung Företagsamhet Halland

5 korta om Ida:
1. Älskar att åka skidor (utför) och reser gärna ett par gånger om året
2. Har lärt Hans Wiklund att åka skidor.
3. Ser shopping som billig terapi
4. Har dansat till Herreys ”Diggi-Loo Diggi-Ley” på scenen inför 500 pers på Wallmans Salonger i Helsingborg.
5. Tycker att det ska vara lika självklart att starta eget som att bli anställd.